Caini Malamut de Alaska de Rasa

 
Vanzari Malamut de Alaska

Originea rasei Malamut de Alaska

Originea cainilor rasa Malamut de Alaska: acesti caini sunt descendenti ai cainilor tribului Mahlemut, ce a trait acum 2000-3000 ani in Alaska de vest. Sunt caini nordici, ceea ce inseamna ca se trag din lupul Arctic. Acesti caini traiau predominant pe picior egal cu companionii lor umani, muncind, vanand foci si ursi polari. Rasa Malamut de Alaska au cucerit membrii tribului prin forta fizica impresionanta, curajul si abilitatea de a supravietui si a presta munca grea in conditii deosebit de aspre. Relatia interdependenta dintre membrii tribului si cainii lor a adus prosperitate pentru ambele parti, facandu-i sa prospere in tinutul neospitalier Arctic. Pentru o perioada scurta, in cursul Febrei Aurului, cainele Malamut de Alaska, alaturi de alti caini de sanie a devenit extrem de pretios pentru cercetatorii recent ajunsi pe acele meleaguri si pentru imigranti.
Cainii din rasa Malamut de Alaska au un trecut distinctiv, ajutandu-l pe amiralul Richard Byrd sa atinga Polul Sud si fiind de folos si minerilor care au venit in Alaska in timpul Febrei Aurului in 1896. Acest caine nu a fost niciodata destinat sa participe la concursurile de sanii, in schimb a fost deosebit de eficient la tractarea incarcaturilor grele, inhamati la sanii cu tone de alimente spre satele izolate in grupuri de cel putin patru caini.

Infatisarea rasei Malamut de Alaska:

Cainii din rasa Malamut de Alaska au trupul acoperit de o blana densa, dublu stratificata, detaliu specific raselor nordice, uneori mai aspra decat a celor de rasa Husky Siberian. Constructia fizica a rasei Malamut de Alaska este compacta, inaltimea la greaban fiind aproape egala cu lungimea trupului si se evidentiaza o osatura puternica. Conform asociatiei American Kennel Club, criteriul principal dupa care este evaluat cainele Malamut de Alaska intr-un concurs este reprezentat de capacitatea sa de a tracta un obiect greu, ca si caine de sanie. Orice alta particularitate fizica este secundara. Asa cum fiecare stapan al acestei rase afla, forta fizica cu care acest caine trage o incarcatura este impresionanta.
 

pret malamut de alaska, caini de vanzare, catei de vanzare, rasa malamut, pret vanzare malamut de alaska;

Personalitatea rasei:

Cainii din rasa Malamut de Alaska rareori mai sunt crescuti spre a fi caini de sanie, fie sunt excelente animale de casa, fie participanti activi la concursurile de frumusete canina. Rasa de caini Malamut de Alaska este una dintre cele mai putin alterate rase de-a lungul timpului, conservand perfect forma si functia originala. Acesti caini sunt recunoscuti in intreaga lume pentru frumusetea lor fizica, afectiunea fata de oameni, inteligenta si forta de munca.
Desi s-ar putea sa latre ca si orice alt caine, multi crescatori sustin ca acest caine este deosebit de expresiv, aproape vorbeste, utilizand anumite vocalize caracteristice. Este posibil sa urle ca lupii si coiotii, cand sunt excitati, tristi, sau se simt singuri.
Intelegerea comportamentului acestui caine presupune cunoasterea detaliilor vietii in satul arctic autohton. La inceputuri au fost crescuti spre a fi capabili sa gandeasca si sa actioneze independent, spre binele si siguranta tuturor membrilor echipajului saniei. Hazardele naturale si pericolele ce pandesc la orice pas in zona Arctica, l-au determinat pe cainele din rasa Malamut de Alaska sa se bazeze pe propriile instincte, si in situatie de criza sa fie capabil sa nu tina cont de poruncile si judecata conducatorului saniei. Drept urmare, aceasta rasa este recunoscuta pentru manifestarile de independenta totala, interpretate deseori ca si incapatanare. Malamutii de Alaska au momente in care refuza categoric sa se subordoneze stapanilor lor, ignorand comenzile, momente ce au loc mai des cat inca sunt la varsta de pui.
In acelasi timp, traiul in regiunea Arctica impunea ca acesti caini sa fie crescuti sa se comporte ca membri desavarsiti ai echipajului saniei, familiei si comunitatii satesti din care faceau parte. Tocmai de aceea sunt deosebit de afectuosi si protectori cu membrii haitei lor, atat membrii umani cat si canini. Acest caine va fi in culmea fericirii sa intampine membri ai familiei sale sau ai haitei, ce revin dupa o perioada de separatie. Nivelul inalt de sociabilitate alaturi de tendinta de a fi deschisi la tot ce e nou, impreuna cu modul nerezervat in care cainii Malamut de Alaska daruiesc afectiune ii fac sa fie o varianta deosebit de atractiva pentru cei aflati in cautarea unui caine de familie. Aceleasi calitati il trasforma intr-un caine de paza ineficient.
Conditiile severe in care si-au dus viata acesti caini, si-au lasat amprenta asupra lor si prin instinctul puternic de vanatoare, deoarece hrana era deseori putina si neindestulatoare. Ca si consecinta, acesti caini pot ataca instinctiv animale de casa cum ar fi pisici, veverite, pui si iepuri. Competitia istorica pentru hrana este de asemenea responsabila pentru dispretul si ostilitatea pe care cainele Malamut de Alaska il va manifesta fata de caini din afara haitei si echipajului saniei sale. Se vor baga imediat intr-un conflict, atat spre a-si demonstra superioritatea cat si din simpla placere de a se certa. Spre a contracara tendintele sale agresive este imperativ sa fie socializat cu alti caini de la o varsta cat mai frageda.
Cainele din rasa Malamut de Alaska isi va duce traiul afara destul de fericit, dar este vital pentru sanatatea lui mentala sa aiba parte de perioade extinse de interactie cu familia sa umana. In ultimele cateva decenii s-au dovedit a fi companioni excelenti si minunati caini de familie pentru cei cu copii suficient de mari sa se poata juca cu el in siguranta.
Cainii din rasa Malamut de Alaska sapau dupa mancare atunci cand era nevoie, iar sapatul a devenit in zilele noastre o metoda comuna cu care isi alina plictiseala. Nu e deloc neobisnuit sa vezi un Malamut de Alaska sapand frenetic in cautarea unui soarece sau a unei cartite. Cainele Malamut de Alaska va sapa si ca sa se elibereze dintr-o curte ingradita, sunt recunoscuti pentru tunelurile pe care le sapa sub case. Aceasta inclinatie a lui spre sapat poate fi in mod particular frustranta pentru cei pasionati de gradinarit. Aceast catel a fost obisnuit sa munceasca lungi perioade de timp si sa-si foloseasca mintea, lipsa de exercitiu fizic si stimulare mentala, vor duce la un animal neadaptat si plictisit, ce ar putea apela la distructivitate spre a se elibera de frustrari.
Cateii din rasa Malamut de Alaska pot fi dresati sa atinga cele mai inalte nivele de obedienta, dar aceste performante le puteti atinge doar daca stiti sa le impuneti respect. Acest respect nu il veti castiga in fata lor prin corectii fizice, sau vorbe aspre ci printr-o manipulare ferma, consistenta, corecta, dar si blanda. Recompensele alimentare si laudele va vor face sa ajungeti mult mai departe decat cu tipetele si alte metode negative de educatie. Increzator in sine si in deciziile proprii, cainele Malamut de Alaska constituie o adevarata provocare pentru dresor.

Sanatatea si ingrijirea rasei:

Cainii din rasa Malamut de Alaska pot prezenta urmatoarele afectiuni: displazie de sold, condrodisplazie si afectiuni oculare des intalnite la rasele nordice(in special cataracta si atrofie retinala progresiva).
Desi cainii Malamut de Alaska au fost crescute cu succes in Arizona, mantaua lor densa ii face in general neporiviti pentru tinuturile cu clima calda. Atunci cand temperaturile sunt ridicate, au nevoie mai mult decat alti caini, de multa apa si umbra.

pret malamut de alaska, caini de vanzare, catei de vanzare, rasa malamut, pret vanzare malamut de alaska;

Indatoririle stapanului de Malamut de Alaska:

Tinand seama de natura independenta a cainelui Malamut de Alaska, de forta sa fizica si nivelele inalte de energie si inteligenta, expertii recomanda ca el sa nu fie adoptat de persoane lipsite de experienta in dresajul cainilor. De asemenea nu sunt alegerea potrivita pentru cei care nu au suficient timp, energie si spatiu spre a se ocupa de efectuarea temeinica a unui program strict de exercitii fizice. Trebuie tinut seama ca un adult are nevoie de minimum o ora de efort fizic viguros spre a se mentine in forma.
In calitate de stapan a unui Malamut de Alaska, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si rezistenta, spre a va putea angaja in competitii de vointa cu un animal mare, puternic fara sa va enervati sau sa il lasati vreun moment sa creada ca el este cel care detine controlul.

Caracteristicile rasei Malamut de Alaska:

Cap: masiv, expresie mandra.

Ochi: de marime medie, migdalati, caprui, seamana cu cei ai unui lup, dar cu o expresie dulce.

Urechi:medii

Piept: puternic.

Coada: ar trebui sa poti sa iti strecori mana prin cercul creat de onduleul cozii, aceasta nu trebuie sa atarne pe o parte.

Muscatura: in foarfeca.

Inaltime la maturitate:
             masculi: 64-70 cm.
             femele: 58-65 cm.

Greutate la maturitate:
     34-45 kg.

Durata de viata:
     10-15 ani.

Culoare: Diferite tonuri de gri si alb, alb si negru, roscat si alb sau alb pur.

pret malamut de alaska, caini de vanzare, catei de vanzare, rasa malamut, pret vanzare malamut de alaska;

Malamut de Alaska Pret Pui

Malamut de Alaska