Caini Ciobanesc de Berna de Rasa

 
Vanzari Ciobanesc de Berna

Originea rasei Ciobanesc de Berna:

Cainii din rasa Ciobanesc de Berna se mai numesc si Berner Sennenhund sau Bouvier Bernois si sunt caini de ferma recunoscuti. Sunt de asemenea folositi ca si caini pentru paza, care se implica in operatiunile de cautare si salvare a victimelor si sunt companioni de o loialitate deosebita. Stramosii acestor caini dateaza de peste 2000 ani, din vremea in care teritoriul de azi al Elvetiei a fost cucerit de catre romani.Cainele  din rasa Ciobanesc de Berna a fost crescut in satele elvetiene pentru a mana turmele de animale, pentru paza oilor si ca si caine de tractiune a carutelor incarcate cu lapte si alte bunatati de la ferma. Aceasta rasa a fost pe punctul de a disparea la sfarsitul anilor 1800, dar a fost salvata de un chinolog dedicat, Franz Schertenleib.

Infatisarea rasei:

Cainii din rasa Ciobanesc de Berna au blana tricolora si sunt de talie mijlocie-mare. Rasa este recunoscuta instant prin modelul tricolor distinctiv: corpul, gatul, picioarele, capul si urechile negre, obrajii si petele de culoare din jurul ochilor de nuanta roscata, iar pieptul, botul si varful cozii albe. Acest sablon este rigid si variaza doar usor in ceea ce priveste cantitatea de alb.  Blana ce acopera corpul cainilor din rasa Ciobanesc de Berna este destul de rezitenta la murdarire si la conditii meteo defavorabile si e dublu stratificata, stratul inferior fiind destul de dens. Mantaua este de lungime medie si poate fi usor ondulata sau dreapta.
Cainele din rasa Ciobanesc de Berna este un caine mare, bine construit si robust, cu o expresie alerta si o infatisare izbitoare si distincta.

ciobanesc de berna pret, caini de vanzare, catei de vanzare, pret ciobanesc de berna pui;

Personalitatea rasei:

Cateii de rasa Ciobanesc de Berna sunt in inima lor caini de exterior, desi se comporta bine si in casa vor avea nevoie de exercitii fizice moderate pentru a-si conserva starea de sanatate, tocmai pentru ca nu au o rezistenta fizica prea mare. Se pot misca cu explozii incredibile de viteza pentru talia lor, atunci cand sunt motivati.
Temperamentul cainelui din rasa Ciobanesc de Berna este un punct forte al rasei. Afectuos, loial, credincios, stabil si inteligent este un animal de familie minunat. Sunt usor de dresat, daca au norocul sa aiba un stapan consecvent si calm, care sa stie sa tina cont de faptul ca cainii rasa Ciobanesc de Berna au nevoie de timp sa se gandeasca pe indelete atunci cand primesc o comanda. Stabilesc o relatie deosebit de stransa cu stapanul, pe care il cuceresc cu firea lor stabila, echilibrata si deosebit de iubitoare.
Cainele din rasa Ciobanesc de Berna se maturizeaza greu, existand o zicala elvetiana ce il descrie astfel: trei ani e catel, trei ani e un caine bun si trei ani e un caine batran, referindu-se initial nu atat la longevitatea lor cat la flexibilitatea si comportamentul acestei rase in stagiile vietii sale.
Cateii rasa Ciobanesc de Berna au o receptivitate crescuta la tot ceea ce ii inconjoara, sunt foarte sensibili si unii au chiar tendinta la timiditate. Unele exemplare de sex masculin pot avea tendinta sa domine in relatia cu stapanul, de obicei sunt cainele unei singure persoane, de care sunt dependenti si pentru care ar sacrifica totul la nevoie.
Cainii din rasa Ciobanesc de Berna se inteleg minunat cu copiii si adora sa fie in centrul atentiei si sa interactioneze cu copii si adultii. Totusi trebuie sa tinem cont ca este un caine de talie mare si de aceea poate usor dobori la pamant neintentionat un copil mic atunci cand se joaca. Unele exemplare pot fi distante cu strainii, pe cand altii prietenosi, depinzand de personalitatea fiecarui caine in parte. Cainii rasa Ciobanesc de Berna se comporta bine cu alte animale, de aceea sunt potriviti pentru gospodariile in care traiesc si ale animale de casa. Pentru un caine Ciobanesc de Berna in varsta va fi dificil sa se adapteze la un camin nou si unii pot fi nervosi cu un anumit grup de persoane. Acesti caini de munte nu trebuie invatati sa fie agresivi deoarece sunt si asa destul de infricosatori.

Sanatatea si ingrijirea rasei:

Cainii din rasa Ciobanesc de Berna au un bagaj genetic destul de ingust, asa ca bolile ereditare sunt cele mai importante probleme de sanatate ce ar putea sa apara. Unele exemplare pot prezenta displazie de sold, osteoartrita, afectiuni renale, boli ale glandei tiroide. Un periaj temeinic saptamanal sau o data la doua saptamani, este suficient pentru ca blana sa se pastreze in forma perfecta,  exceptand perioadele in care stratul inferior naparleste. Se impune periajul zilnic pe toata durata naparlirii.

Indatoririle stapanului de catei rasa Ciobanesc de Berna:

Faceti alegerea perfecta oprindu-va la aceasta rasa daca va doriti un companion, indiferent daca aveti experienta in cresterea cainilor, sau sunteti un novice in acest domeniu. Acest caine prospera in climatul rece, dar nu se descurca bine la temperaturi mari, va trebui sa ii asigurati un loc umbros si sa il feriti de supraincalzire.

Caracteristicile cateilor rasa Ciobanesc de Berna:

Cap: masiv, acoperit cu blana de culoare neagra.

Ochi: caprui inchis, expresivi.

Piept: lat, puternic.

Inaltime la maturitate:
   58-70 cm.

Greutate la maturitate:
   32-60 kg.

Durata de viata:
     8-10 ani.

Culoare: tricolori:corpul, gatul, picioarele, capul si urechile de culoare neagra, pieptul, botul si varful cozii albe, iar obrajii si petele de culoare din jurul ochilor de nuanta roscata.

ciobanesc de berna pret, caini de vanzare, catei de vanzare, pret ciobanesc de berna pui;

Ciobanesc de Berna Pret Pui

Ciobanesc de Berna