Caini Ciobanesc Mioritic de Rasa

 
Vanzari Ciobanesc Mioritic

Originea cainilor din rasa Ciobanesc Mioritic:

Acesti caini sunt originari din Muntii Carpatici din Romania, standardul rasei a fost stabilit de catre Clubul Kenel din Romania in 1981, dar Federatia Chinologica Internationala l-a recunoscut abia in 1995.

Infatisarea rasei Ciobanesc Mioritic:

Cainii din rasa Ciobanesc Mioritic au un aspect masiv, subliniat si de gatul puternic de lungime medie si trupul rectangular cu spatele drept si musculos. Nasul acestui caine este bine dezvoltat si negru. Picioarele sunt bine dezvoltate, puternice, cu degete compacte. Blana are un aspect deosebit de important al infatisarii, stratul ei superficial e usor ondulat, aspru, lung, masurand intre 8-16 cm, iar cel profund este neted si dens.
soldurile usor arcuite.

Personalitatea rasei:

Cainii din rasa Ciobanesc Mioritic au o fire deosebit de echilibrata si plina de viata, alerti si vigilenti, disciplinati, dar si independenti. Se ataseaza in mod deosebit de stapanii lor, in special de copii, sunt dispusi in caz de pericol sa isi riste viata pentru ei. In calitate de stapan, veti constata cu uimire, poate cat sunt de jucausi si inventivi, pentru talia lor masiva, cat de mult indragesc sa zburde prin iarba. Stabileste o relatie minunata cu copii, alaturi de care adora sa alerge, dovedeste o receptivitate deosebita cand vine vorba sa le intre in joc.
Cainele Ciobanesc Mioritic nu cunoaste frica, el fiind deosebit de curajos, fiind protectorul perfect al stapanilor si al turmelor. Acest caine este dominant, desi isi asculta orbeste stapanul, dand dovada de calm si disciplina. Ciobanescul Mioritic este un paznic incoruptibil, nu poate fi momit sub nici o forma de catre cineva strain sa isi neglijeze indatoririle.
Excelenti paznici ai turmelor, acesti caini sunt deosebit de curajosi, nu cunosc frica, nu ezita sa se arnce in lupta cu diversi atacatori, fie ca e vorba de lup sau de urs.
Cainii din rasa Ciobanesc Mioritic poseda o inteligenta stralucita, nu sunt dificil de dresat, scopul esential al dresajului lor fiind acela ca stapanul sa isi consolideza pozitia de lider al haitei. Este instinctiv pentru un caine, sa isi doreasca sa fie ordine, fiecare sa isi cunoasca pozitia exacta in haita din care face parte.Atunci cand noi, oamenii, traim cu caini, noi devenim haita lor, iar intreaga familie, in care si el se simte integrat coopereaza in functie de ordinele unui singur lider. De aceea se poate afirma ca acest Ciobanesc Mioritic este cainele unui singur stapan, desi va manifesta afectiune si devotament fata de toti memebrii familiei.
In relatia cu cainele Ciobanesc Mioritic este important ca de la inceput sa fie trasate clar liniile ce definesc un comportament adecvat si odata regulile stabilite acestea trebuie respectate cu strictete. Deoarece cainele comunica faptul ca nu agreeaza anumite aspecte prin latrat sau chiar muscat, este deseobit de important ca stapanul sa nu lase nici un moment garda jos, permitand cainelui sa preia controlul. Stapanul trebuie ca indiferent de circumstanta sa fie cel care ia deciziile si nu cainele. Doar asa relatia cu un cateii de rasa Ciobanesc Mioritic  poate fi un real succes.
Sanatate si ingrijire: Cateii de vanzare rasa Ciobanesc Mioritic sunt robusti si au o stare de sanatate impecabila, rareori pot prezenta o deterioarare a starii de sanatate, nu prezinta afectiuni genetice. 

Indatoririle stapanului de Ciobanesc Mioritic:

Stapanul unui astfel de caine trebuie sa tina cont ca acesti caini au tendinta de a fi suspiciosi si adeseori agresivi cu strainii, de aceea daca aveti intentia de a il folosi ca si companion si nu doar ca si caine de paza, o socializare precoce si un dresaj adecvat se impune. Daca cainii din rasa Ciobanesc Mioritic au fost crescuti ca si caini utilitari, spre a asigura paza turmelor, nu trebuie sa ii lasati liberi nesupravegheati in fata persoanelor cu care nu sunt familiarizati. Blana cainelui din rasa Ciobanesc Mioritic trebuie periata ocazional spre a-si mentine stralucirea. O atentie deosebita trebuie acordata ingrijirii urechilor. In schimb nu va fi nevoie sa ii protejati de temperaturile scazute deoarece au o blana lunga care sa le confera protectie reala in calea intemperiilor. Desi Ciobanescul Mioritic poate fi excelente animal de casa, nu va recomandam sa optati pentru el daca locuiti la bloc, sau aveti o curte mica, asta deorece au nevoie de mult spatiu spre a executa exercitii fizice, adora sa se plimbe si sa hoinareasca cu stapanul pe distante cat mai lungi, pot fi excelenti parteneri de jogging.
In momentul in care este scos la o plimbare, cainele din rasa Ciobanesc Mioritic trebuie sa se situeze in spatele persoanei care tine lesa, deoarece in mintea animalului conducator este cel care merge primul in fata, deschizatorul de drumuri, iar pentru o colaborare perfecta cu aceasta rasa, conducator trebuie sa fie omul. Poate fi in schimb lasat sa alerge liber intr-o arie securizata, cu un gard inalt.

Caracteristicile cateilor rasa Ciobanesc Mioritic:

Cap: mare, cu scalp masiv, usor arcuit, stopul nu este clar demarcat. Osul occipital este masiv si pronuntat.
Ochi: caprui, de nuanta chihlimbarului, usor ovali ca si forma.
Urechi: nu foarte mari, triunghiulare, atarna de o parte si alta a capului.
Piept: puternic, masiv.
Coada: lunga, in repaus atarna, pana ce cainele intra in actiune si atunci ea este ridicata.
Muscatura: in foarfeca.
Inaltime la maturitate:
        masculi: 70-75 cm
        femele: 65-70 cm.
Greutate la maturitate:
         15-30 kg.
Durata de viata:
        12-14 ani
Culoare: De obicei alb, crem sau gri pal, ocazional au pete din aceiasi paleta coloristica.

Ciobanesc Mioritic Pret Pui

Ciobanesc Mioritic