Caini Ciobanesc Caucazian de Rasa

 
Vanzari Ciobanesc Caucazian

Ciobanesc Caucazian:

Ciobanestii Caucazieni au existat inca din vremurile antice si sunt populari in Armenia, Azerbaijan, Georgia, Rusia si alte tari unde ciobanii au mare nevoie de caini de paza pe care sa se poata baza pentru turmele si proprietatile lor. Acesti caini fac parte din familia Molosilor si daca sunt crescuti corespunzator, sunt sanatosi, cu osatura puternica, musculosi si cu un temperament echilibrat.

Originea rasei Ciobanesc Caucazian:

Numele rasei este reprezentat de lantul muntos caucazian, localizat intre Marea Neagra la vest si Marea Caspica la est. Caucazul este un adevarat amalgam cultural datorita multitudinii de natiuni ce s-au stabilit aici de-a lungul secolelor. In zilele noastre aceste influente sunt inca puternice si reprezinta o sursa de bogatie culturala a regiunii, dar si a numeroaselor conflicte politice. Inconjurand teritoriile tarilor Armenia, Georgia, Azerbaijan, Turcia, Cecenia si Iran, muntii Caucazieni sunt si caminul a uneia dintre cele mai vechi rase de Molosi in viata, magnificul caine Ciobanesc Caucazian. In realitate termenul Ciobanesc Caucazian cuprinde un grup de rase, existand o varietate de tipuri depinzand de regiunea din care provin.

Infatisarea rasei Caucazian:

Cainii din rasa Ciobanesc Caucazian sunt de doua categorii: de munte si de campie. Cei de campie au blana cu firul de par mai scurt, si par sunt mai inalti deoarece au masa musculara mai putina. Ciobanescul Caucazian de munte are mantaua mai lunga si sunt mai musculosi.

ciobanesc caucazian pret, ciobanesc caucazian de vanzare, caini de vanzare,

Personalitatea rasei:

Cainii de rasa Ciobanesc Caucazian sunt puternici si masivi, si vor respecta si asculta doar de acei membri dominanti ai familiei, pe care ii considera superiori fata de ei. In general se comporta bine cu copii, dar niciodata nu ii vor privi ca pe niste stapani.
Ciobanescul Caucazian stabileste o legatura stransa cu stapanul lui, dar rareori va fi complet supus si va asculta ordinele orbeste, pentru ca acesta este prin natura sa un caine care gandeste, ce se va baza in primul rand pe propriile instincte, uneori ignorand complet indicatiile stapanului in anumite situatii. Cu o viteza de reactie deosebita si reflexe de aparare rapide, este cainele de paza ideal si un companion de familie apreciat daca este corect educat de la o varsta mica .
Caucazienii au fost folositi de secole la paza proprietatilor, a turmelor de bovine, uciderea lupilor, vanatul ursilor si alte sarcini, dar in ziua de azi si in special in vest sunt deseori angajati ca animale de companie si de paza. Cel mai apreciat ca un paznic al proprietatii agresiv, puternicul Ciobanesc Caucazian este un protector intimidant si dedicat misiunii sale de neegalat. Catelul de rasa Ciobanesc Caucazian este un caine ce are o activitata fizica scazuta, pare letargic atunci cand nu lucreaza, dar extrem de agil si convingator atunci cand familia sa este in pericol. Sunt deosebit de teritoriali si moderat de agresivi cu alti caini, avand nevoie de o socializare precoce si vasta, dar si de o abordare ferma si autoritara din partea stapanului.

Sanatate si ingrijirea rasei:

Cainii din rasa Ciobanesc Caucazian sunt in general sanatosi si longevivi, si ca la majoritatea cainilor de talie mare unele afectiuni cardiace, displazia de sold si obezitatea pot aparea rareori.

Indatoririle stapanului de Ciobanesc Caucazian:

Trebuie sa tineti cont ca acesti catei nu sunt pentru oricine, e nevoie de o persoana responsabila, ferma, care sa stie sa arate ea este cea care detine in permanenta controlul asupra a tot ceea ce se petrece. Cu o forta fizica impresionanta, autodeterminat, dotat cu o inteligenta ascutita, acest pazitor antic din Caucaz poate constitui o provocare pentru stapanul de caini lipsit de experienta.

Caracteristicile cateilor rasa Ciobanesc Caucazian:

Cap: masiv.

Ochi: negri, rotunzi.

Urechi: de obicei se cupeaza.

Piept: puternic.

Inaltime la maturitate:
    64-75 cm.

Greutate la maturitate:
      45-70 kg  .

Durata de viata:
     10-12 ani.

Culoare: Nu exista o anumita restrictie in ceea ce priveste culoarea si lungimea blanii, totusi cele mai apreciate exemplare sunt cu blana lunga, de culoare gri, cu cateva pete albe.

Ciobanesc Caucazian Pret Pui

Ciobanesc Caucazian