Caini Cane Corso de Rasa

 
Vanzari Cane Corso

Originea cainilor din rasa Cane Corso:

Desi nu sunt multe documente despre aceasta, se crede ca sunt originari din Italia. Surse afirma ca stramosul direct al cainelui Cane Corso este Molosul Roman, cunoscut si sub nemele de Canix Pugnes. Cane Corso este varianta mai usoara a acestuia ce ii ajuta pe vanatori sa captureze animale salbatice mari. Foarte popular in Italia pentru multi ani, acest caine e un apreciat caine de vanatoare si de paza. Numele de Cane Corso provine din cuvantul latin cohors ce inseamna protector, paznic al curtii fermei. In timpul Evului Mediu au fost teribili vanatori si deosebit de apreciati la luptele cu tauri pentru curajul si viteza de reactie.

Infatisarea rasei:

Cainii din rasa Cane Corso sunt de talie mare si au o constitutie puternica, totusi eleganta ce impresioneaza prin muschii lungi, puternici. Gatul este puternic si deosebit de musculos, de forma ovala, usor arcuit. Trupul sau compact este de asemenea puternic si musculos, acoperit de o blana scurta, cu firele de par des si stralucitor, mantaua devenind mai groasa iarna.

pretr cane corso, cane corso de vanzare, rasa canecorso, catei de vanzare preturi cane corso:

Personalitate rasei Cane Corso:

Cainii diin rasa Cane Corso sunt inteligenti si loiali,  fiind excelenti protectori ai familiei. Aceasta rasa este usor de dresat, va recomandam de la inceput sa ii aratati ca dumnevoastra aveti controlul in orice situatie si sa il socializati de pui.
Cainii Cane Corso sunt caini gentili si blanzi cu copii, fiind in general calm si prietenos cu stapanii lui in ale caror gratii face mereu eforturi sa fie. Acest caine are un comportament stabil si echilibrat, fata de straini se va arata mereu suspicios si uneori chiar agresiv, ii va tolera doar daca stapanul ii cere raspicat asta.
Activ si cu o viteza de reactie deosebita este un caine de paza si de protectie de neegalat. Docili si afectuosi cu stapanul, sunt protectori innascuti, dispusi sa isi riste viata in orice moment pentru familie, dar totusi au momente de blandete deosebita. Nu sunt tentati sa hoinareasca departe de casa, stau in apropierea stapanului si in eventualitatea unei amenintari exterioare se transforma in paznici curajosi si feroce ai oamenilor.
Cateii din rasa Cane Corso nu sunt caini de lupta, ei fiind crescuti ca si caini utilitari la ferme timp de secole. De aceea nu vor fi cei care initiaza un conflict, dar nici nu se vor da in laturi daca sunt provocati. Pot fi deosebit de agresivi cu strainii si cu alti caini, in special masculi si de accea necesita un stapan cu experienta in cresterea cainilor, care sa stie sa se impuna in fata lui. Este deosebit de puternic si poate fi foarte dominant cu cei din jur, daca nu se afla in caminul potrivit. Daca a fost educat corect cainele Cane Corso va asculta de toti membrii familiei. Poate convietui impreuna cu pisici si alti caini, daca a crescut impreuna cu acestia.

Sanatatea si ingrijirea rasei:

Cainii din rasa Cane Corso sunt sanatosi, robusti si atletici, nu prezinta probleme majore de sanatate, unele exemplare fiind predispuse la afectiuni ale osaturii si articulatiilor. Sunt usor de ingrijit, blana scurta necesita un periaj temeinic ocazional pentru a elimina firele de blana moarte. Trebuie acordata o ingrijire deosebita zonei bucale, deoarece saliveaza abundent.

pretr cane corso, cane corso de vanzare, rasa canecorso, catei de vanzare preturi cane corso:

Indatoririle stapanului de Cane Corso:

Acest caine poate trai si intr-un apartament micut cu conditia sa va ocupati zilnic de efectuarea exercitiilor fizice atat de necesare pentru a avea un caine sanatos. Exercitiul fizic zilnic are o importanta deosebita pentru un Cane Corso, caine ce adora sa alerge impreuna cu dumneavoastra, fiind partenerul de jogging ideal. Trebuie sa fiti atenti la starea generala de sanatate a catelului deoarece au o toleranta foarte mare la durere si puteti sa nu realizati ca ar avea nevoie de ingrijire medicala.

Caracteristicile rasei Cane Corso:

Cap: nu prezinta riduri, stop foarte pronuntat.
Ochi: negri, rotunzi.
Urechi: initial erau cupate pentru a nu constitui un punct slab in luptele cu lupii, mai ales ca urechile sunt o zona mult mai sensibila decat restul corpului.
Piept: puternic.
Muscatura: in foarfeca.
Inaltime la maturitate:
       masculi: 61- 69 cm.
       femele: 58- 64 cm.
Greutate la maturitate:
        masculi: 45- 50 kg.
        femele: 40- 45 kg.
Durata de viata:
     10-11 ani.
Culoare: negru, gri plumburiu, gri deschis, gri albastrui, diverse nuante de galbui pana la ciocolatiu. Pete albe se gasesc situate pe piept, picioare si piramida nazala.

pretr cane corso, cane corso de vanzare, rasa canecorso, catei de vanzare preturi cane corso:

Cane Corso Pret Pui

Cane Corso