Caini Border Collie de Rasa

 
Vanzari Border Collie

Tara de origine:

Rasa Border Collie isi are originea in Marea Britanie.

Istoricul rasei:

Stramosii rasei Border Collie se presupun a fi Pointer-ul englez si Gordon Setter-ul. Border Collie este un caine care face parte din grupul cainilor pastorali, care isi are originea in zona de frontiera dintre Scotia si Anglia. Rasa in sine a fost recunoscuta de Marea Britanie in 1976.

Descrierea fizica a rasei:

Border Collie este un caine de talie medie, bine proportionat, agil, avand corpul usor mai lung decat inaltimea la greaban. Blana sa este extrem de rezistenta la temperaturile scazute sau la apa.

Capul:

Craniul este destul de larg, prezentand un stop distinct. Ochii au forma ovala si sunt de culoare maroniu inchis.

Coada:

Coada la rasa Border Collie este moderat de lunga, ridicata atunci cand cainele este atent si niciodata tinuta pe spate.

Pret Border Collie, caini de vanzare, catei de vanzare, rase de caini,  Pret Pui Border Collie de Vanzare, caini de rasa

Durata de viata:

Durata de viata la cateii din rasa Border Collie este de 9-14 ani.

Inaltimea:

La maturitate, masculii au intre 48 - 57 cm, iar femelele au intre 45 - 55 cm.

Greutatea:

La maturitate, masculii au intre 14 - 20 kg, iar femelele au intre 12 - 19 kg.

Caracteristicile generale:

Cateii din rasa Border Colllie sunt ascultatori, inteligenti si dinamici. Sunt intotdeauna gata de munca, atenti, alerti. Atunci cand sunt la lucru, pozitia lor caracteristica este culcat, cu ochii la tot ceea ce se petrece in apropierea sa. Se vor lega foarte mult de stapanul sau familia din care fac parte, sunt de fapt total devotati stapanului si il vor urma pe acesta oriunde se va duce. Sunt deosebit de determinati si curajosi, dar vor deveni apatici daca mintea nu le va fi mereu ocupata. Nu vor suporta aproape deloc sa fie bruscati de straini. Cainii din rasa Border Collie erau folositi in trecut pentru pazitul turmelor, desi in prezent sunt folositi pentru alte activitati cum ar fi salvarile turistilor pierduti in zonele montane, pentru detectarea urmele dupa miros, in probe de dresaj sau drept caini de companie. Odata ce este adult, un Border Collie nu va costa foarte mult din punct de vedere al alimentatiei. Asta pentru ca nu este deosebit de pretentios si pofticios, apetitul si cantitatile de hrana de care are nevoie incadrandu-se in limitele normale. Un Border Collie are nevoie de peste doua ore de exercitii zilnice. Asta pentru a le tine muschii bine dezvoltati si mintea mereu ocupata. Daca nu i se asigura cainelui orele de antrenament de care are nevoie, acesta va avea un comportament de care nu ati fi deloc multumit. Ideal este ca acest caine sa fie crescut intr-un loc unde sa aiba toata libertatea de care au nevoie. In ceea ce priveste dresajul, este greu sa gasesti o rasa de caine mai receptiva decat un Border Collie. Mintea lor este ca un burete, absorbind imediat tot ce le este predat, iar inteligenta lor nu este egalata de aproape a nici unui alt caine. Pentru cei care apreciaza aceste calitati, cainele din rasa Border Collie este o companie perfecta.

Pret Border Collie, caini de vanzare, catei de vanzare, rase de caini,  Pret Pui Border Collie de Vanzare, caini de rasa

Border Collie Pret Pui

Border Collie