Caini Bichon Maltez de Rasa

 
Vanzari Bichon Maltez

Tara de origine:

La rasa Bichon Maltez nu s-a putut determina tara exacta de origine, singura dovada existenta fiind faptul ca este o rasa de caini mediteraneana.

Istoricul rasei:

Unele documente demonstreaza ca rasa Bichon Maltez a fost foarte raspandita si apreciata in tot Bazinul Mediteranean incepand cu secolul al V-lea I.Hr. Contrar numelui pe care il poarta acest Bichon, si anume “maltese”, originea sa nu este din Malta. Rasa Bichon Maltez actuala este izbitor de asemanatoare cu stramosii sai. Descrierile facute in diferite documente si scrieri, denota faptul ca Bichon-ul Maltez din trecut nu difera de cel din zilele noastre.

Descrierea fizica a rasei:

Bichon-ul Maltez este un caine de talie mica, cu un corp bine proportionat, compact, acoperit cu o blana alba, matasoasa si lunga pana in pamant. Circula chiar o legenda cum ca parul Bichon-ului Maltez ar fi hypo-alergenic. Culoare este alba si poate avea urechile crem sau galben foarte deschis; de asemenea o tenta fildes-pal este permisa.

bichon maltez pret, caini de vanzare, catei de vanzare, pret pui bichon maltez, caini de rasa

Capul:

Caracteristicile rasei includ craniul usor rotunjit, cu aspect de cupola; nasul este lung cam cat doua latimi de deget. Urechile sunt in forma de picatura, cu par foarte lung. Ochii sunt foarte inchisi la culoare, iar pielea ce ii inconjoara fiind puternic pigmentata si purtand denumirea de “halou” – acest fapt oferind Bichon-ului Maltez aspectul sau atat de expresiv. In lipsa expunerii la soare, nasul isi schimba culoare, devenind roz sau brun deschis – acesta fiind adesea denumit drept “nas de iarna” si redevine negru odata cu cresterea expunerii la soare.

Coada:

Coada la Bichon-ul Maltez este destul de lunga, acoperita de par lung, bogat, matasos si o poarta rulata deasupra spatelui, ceea ce ii da o nota aristocratica.

Durata de viata:

Durata de viata la cateii din rasa Bichon Maltez variaza intre 14 si 18 ani.

Inaltimea:

20 - 28 cm.

Greutatea:

3 - 5 kg.

Caracteristicile generale:

Bichonii Maltez sunt caini de companie innascuti, sunt foarte dragalasi si se simt minunat atunci cand sunt inconjurati de dragoste si atentie. Sunt extrem de vioi si jucausi, chiar si la varste inaintate. Unii maltezi pot fi ocazional usor agresivi cu copiii mai mici si ar trebui sa fie supravegheati atunci cand se joaca, desi socializarea de la varste fragede va reduce acest obicei. Pentru ca oboseste destul de repede, Bichon-ul Maltez prefera spatiile inchise, acest fapt facandu-l ideal pentru viata la apartament si este foarte pretuit de locuitorii oraselor, care nu dispun de o curte in care sa lase catelul sa alerge. Un aspect ce trebuie luat la cunostinta de catre potentialul posesor de bichon maltez este acela ca sufera de anxietate, de separare – nu ii place sa fie lasat singur un timp indelungat.

bichon maltez pret, caini de vanzare, catei de vanzare, pret pui bichon maltez, caini de rasa

Bichon Maltez Pret Pui

Bichon Maltez