Caini Akita de Rasa

 
Vanzari Akita

Descrierea rasei Akita Inu:

Cainii Akita sunt caini de talie mare, numele de Akita fiind legat de provincia Akita din Japonia, tara lor de bastina. In limba japoneza Inu inseamna caine, in Japonian Akita este denumit mai mult Akita-ken. Initial cainele a fost crescut pentru vanatoarea de ursi in zonele montane ale Japoniei si uneori chiar ca si caine de lupta.

Originea cainilor Akita Inu:

Rasa provine din Japonia, stramosii ei se numeau Matagi Inu, si erau exclusiv folositi la vanatoare fiind de talie mai mica. Inca de la inceputul anilor 1600 au inceput sa fie utilizati in postura de caini de lupta. La fondul genetic al cainilor din rasa Akita Inu mai contribuie si rasele: Ciobanesc German si Mastiff.Popularitatea acestor caini de rasa a crescut in perioada postbelica, deoarece numerosi soldati care au ocupat teritoriul japonez au indragit mult aceasta rasa care este deosebit de frumoasa si de departe cea mai mare dintre toti cainii japonezi.

Infatisarea rasei:

Akita Inu o data ajunsi la maturitate impresioneaza prin corpul de talie mare, corp atletic, ce emana forta. Blana acestor caini este dublu stratificata, de multe ori predomina tonuri de alb, maro si roscat. Stratul superficial al blanii acestui caine este aspru si drept, iar cel interior este dens si fin. Cainii din rasa Akita Inu au pieptul si umerii lati si puternici, gatul este gros si musculos, urechile erecte ce tradeaza o fire alerta a acestei rase.

caini akita Inu pret, caini de vanzare, catei de vanzare pret, pui akita Inu pret, caini de rasa;

Personalitatea rasei:

Acesti caini sunt deosebit de atasati de stapan traind efectiv pentru a-i face acestuia pe plac. In momentul in care sunt separati de persoana care i-a crescut sufera foarte mult. Rase a fost creata pentru a indeplini numeroase sarcini: nu doar sa vaneze sau sa se lupte ci si ca caini de tractiune, ne dandu-se in laturi cand vine vorba sa isi faca datoria. Akita Inu au o inteligenta si o viteza de reactie deosebita, acordand stapanului un ajutor nepretuit. In ciuda faptului ca sunt caini de talie mare, cainii Akita sunt o alegere excelenta daca va doriti un caine pe care sa-l puteti tine in casa deoarece au un temperament calm si relaxat si au nevoie de exercitii fizice nu foarte multe. Daca veti tine caini din rasa Akita Inu in curte si nu le veti oferi compania va veti putea astepta sa dezvolte probleme de pesonalitate, avand tendinta de a produce mici stricaciuni in gradina. Daca veti decide sa cresteti acest caine in interiorul casei si ii veti socializa de la inceput cu copiii intre acestia se vor stabili o relatie deosebita si vor fi protectorii si partenerii lor de joaca simultan. Cainii de rasa Akita Inu sunt caini linistiti, latrand rar si doar atunci cand un pericol le ameninta stapanul sau caminul. Acesti caini din rasa Akita Inu sunt incapatanati si au nevoie de o educatie ferma,dar blanda si plina de afectiune in acelasi timp, stapanul acestora fiind dator sa se impuna de la inceput in relatia cu cainele sau. Inteligenta ascutita ii ajuta sa deprinda foarte repede comezile. Akita nu sunt caini agresivi fata de oameni, dar au tendinta de a fi agresivi fata de alti caini, pe care daca nu reusesc sa ii domine isi doresc sa ii infranga.   

Sanatate si ingrijire:

Akita Inu face parte din acei caini cu o stare de sanatate buna, cu o susceptibilitate redusa la boli. Rareori pot prezenta afectiuni dermatologice sau volvulus gastric.

caini akita inu pret, caini de vanzare, catei de vanzare pret, pui akita inu pret, caini de rasa;

Indatoririle stapanului de  Akita Inu:

Acesti caini nu sunt caini periculosi pentru oameni, dar trebuie socializati cu atentie daca aveti in caminul dumneavoastra si alte animale de casa. Rasa necesita exercitii fizice moderate, dar este deosebit de important sa depuna un efort zilnic constant. Cateii Akita Inu au un spirit de superioritate pe care nu il pot ascunde, de aceea trebuie sa le combateti tendinta de a domina in relatia cu dumneavoastra facand cursuri de dresaj de la o varsta cat mai frageda. Daca nu aveti deloc experienta in ceea ce priveste cresterea acestei rase de caini, trebuie sa va documentati cu privire la cum se educa si cum se intretin inainte de achizitionarea unui caine din aceasta rasa. Va trebuie sa faceti o rutina din igiena atenta a ochilor, unghiilor si a dintilor acestui caine.

Caracteristicile unui Akita Inu:

Cap: mare, maxilare destul de puternice.

Ochi: caprui inchis, adanciti in orbite.

Urechi: mici si drepte.

Piept: lat, puternic emanand forta.

Coada: stufoasa, o poate purta pe lateral sau pe spate.

Muscatura: se accepta si in cleste, dar e de preferat in foarfeca.

Inaltime la maturitate: 61-71 cm.

Greutate la maturitate:
     
      masculi: 40-54  kg.
      femele: 34-48 kg.

Durata de viata:
     
      10-12 ani

Culoare:

Nu exista restrictii in privinta culorii, blana avand tonuri de alb, roscat, negru, galben sau gri. 

caini akita inu pret, caini de vanzare, catei de vanzare pret, pui akita inu pret, caini de rasa;

Akita Pret Pui

Akita